Erilaiset samanlaiset

 

 Vapaaneulontaa. Aloitin nämä sukat vuosi sitten. Nyt päätin saada ne valmiiksi. Kelit velvoittavat. Täysin tietämättömänä kirjoneulonnan teknisistä perusteista, päätin tarttua haasteeseen Anun kannustamana. Alkeellista kirjoneulontaa voi kokeilla vaikka sukkiin. Hassuja pikkukuvioita ja erilaisia raitoja on helppo kokeilla pienelle pinnalle. Päättelemistä on valtavat määrät, mutta on se sen arvoista!

Koko 41

Puikot 4,5

4 eriväristä villalankaa

Luo 44 silmukkaa ja aloita taiteilu!

Pohkeen jälkeen voi sukkaa pikkuhiljaa hieman kaventaa 4-6:n silmukan verran.

Värejä vaihtaaksesi, kuljeta lankaa mukana ja muista tarkistaa, että mukana kulkeva lanka jää löyhälle, eikä kiristä sukkaa kasaan. Yli 3cm kuljetuksia ei kannata tehdä, sillä sukkien venyvyys kärsii ja sukan sisään kertyy liikaa lenkkejä ja paksuutta. Aloittelijan kannattaa tehdä kuviot kahdella värillä.

Tässä pari kuvioesimerkkiä.

Raita, jossa pallukoita:

Neulo yhdellä varillä(keltainen) kaksi kerrosta. Kolmannella kerroksella neulo joka 7. silmukka tummanpunaisella. Kuljeta punaista lankaa löyhästi mukana. Muista tarkistaa, ettei kuljetettava lanka jää liian kireäksi, jotta sukalla on varaa venyä. Neljännellä kerroksella neulo keltaisella 4s ja tummanpunaisella 3s. Samoin viidennellä kerroksella. Kuudennella neulo tummanpunaisella taas joka 7. silmukka. Kannattaa hieman laskea silmukkamäärän mukaan noita välejä ja montako palloa leveyteen mahtuu. Jos sukan taakse -saumakohtaan, jää pallojen väliin hieman isompi tai pienempi väli, se ei haittaa.

Neliöraita :

Laske, millä silmukkaluvulla silmukkamäärä menee tasan. Tässä 4 silmukkaa keltaisella, neljä tummanpunaisella neljän kerroksen ajan.

Näihin sukkiin tein kärkiin sädekavennuksen ja vahvistetun kantapään.

Kärkikavennus:

Kun pikkuvarvas peittyy, kavenna kaksi yhteen jokaisen puikon alussa ja keskellä. Kaventamattomia välikerroksia tehdään niin monta, kuin kavennettujen silmukoiden väliin jää puikolle silmukoita. Kun puikoilla on jäljellä kaksi silmukkaa, vedä katkaistu lanka silmukoiden läpi.

 

Hyvä Prisca, juuri näin oppii uusia asioita ja saa inspiraatiota! t. Anu

 

One Comment

on “Erilaiset samanlaiset
One Comment on “Erilaiset samanlaiset
  1. Oi onpa ihanat! Hyvä Prisca! Minäkin taidan…yrittää muutakin kuin raitaa… Herkullisen värisetkin ovat!

Comments are closed.