Helppo kolmiohuivi

Minulla on valehtelematta kymmeniä neulottuja huiveja. Yksivärisiä ja monivärisiä. Pitkiä monta kertaa kaulaan kiepautettavia ja pieniä takin alle meneviä. Ohuita ja paksuja. Kolmionmallisia ja niitä perinteisiä pitkiä.

Syksyllä törmäsin Pinterestissä kuvaan, jossa oli yksinkertainen harmaa ainaoikein neulottu kolmiohuivi. Silmänräpäyksessä sain synnytettyä mielettömän päähän pinttymän saada itselleni vastaava. Kuten arvata saattaa seuraavalla kaupunkireissulla lankakaupan ovi kävi ja ostin paksun harmaan langan omaan huiviini. Aloin neulomaan huivia kaikkien muiden hommien ohessa ja suhteellisen pitkä aika meni valmistumiseen, vaikka tosi asiassa huivin tekeminen oli simppeliä sekä mukavaa. Vaan parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Pakkasetkin näyttävät vielä jatkuvan!

Lanka: 300g Drops Eskimoa tai muuta vastaavaa lankaa (tiheys 10 x 10 cm = 10 silmukkaa, 14 kerrosta)
Puikot: 9 mm
Koko: Kerran kaulan ympäri napakasti menevä (nyt tekisin hieman suuremman)
Luo alkuun 5 silmukkaa.
1. krs: Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo kaikki loput silmukat oikein.
2. krs: Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta. Tee langankierto ja neulo kolme silmukkaa oikein. Sen jälkeen tee jälleen langankierto ja viimeinen neulo silmukka oikein.
Toista jatkossa näitä kahta kerrosta kunnes huivi on halutun kokoinen. Päättele viimeinen kerros löyhästi, voit ottaa avuksi kokoa suuremmat puikot.
Vinkit:
- Tällä ohjeella voit neuloa huivin langasta kuin langasta. Valitse puikot kuitenkin langan vahvuuden mukaan!
- Jos haluat huivin, joka ei levene niin nopeasti tee lisäykset vain joka neljäs kerros. Muista tällöin kuitenkin varata lankaa enemmän.
- Reunaan voit halutessasi virkata esimerkiksi piparkakkureunuksen tai ommella pitsiä. Ilme muuttuu hetkessä!
- Huivista tulee mukava myös raidallisena!

3 Comments

on “Helppo kolmiohuivi
3 Comments on “Helppo kolmiohuivi
  1. Tuossa ohjeessa sanotaan toisella kerroksella neulotun viisi silmukkaa ja reunimmaisten sisäpuolelle (siis ekan jälkeen ja ennen viimeistä) langankierrot. Jatkokerroksilla varmaankin nostetaan eka neulomatta, langankierto, neulotaan kerros loppuun (ennen viimeistä silmukkaa), langankierto ja sit viimeinen silmukka?
    Näin ajatellen pitäis huivin leventyä, kun silmukkamäärä kuitenkin langankierroista kasvaa.

  2. Ohje oli tosi hyvä ja selkeä, lisäykset tosiaan täytyy tehdä ensimmäisen noston jälkeen ja ennen viimeistä. Todella siistin näköistä tulee! Kiitos ohjeesta!

Comments are closed.