Kanttarellikeitto

lautasellinen kanttarellikeittoa

Sataa sata ropisee… Se tietää sieniä! Ihania metsien ilmaisherkkuja. Aina ei kuitenkaan ennätä metsäretkelle, joten välillä voi sienestää myös Prisman aulatiloissa – kuten allekirjoittanut viikonloppuna. Kanttarellikeittoa saa harvoin ja siksipä se kannattaakin haudutella rakkaudella. Tämän keiton kanttarellit saavat lisämakua sulatejuustosta.

Ohjeesta tulee noin 3 annosta. Jos RAKASTAT kanttarelleja, tuplaa se heti kättelyssä!

Tarvitset:

  • 2-3 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1-2 kynttä valkosipulia
  • 1 l kanttarelleja
  • 5 dl kasvislientä kuutiosta/jauheesta
  • 100 g sulatejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • ripaus mustapippuria ja suolaa

 

Tee näin:

Valmista ensin kasvisliemi kuutiosta tai jauheesta.

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä voissa kattilassa hetken aikaa.

Lisää joukkoon silputut kanttarellit ja hauduta noin kymmennen minuuttia.

Lisää joukkoon kasvisliemi ja juusto, anna kiehua vartin verran. Lisää lopuksi ruokakerma ja mausteet. Nautiskele tuoreen leivän kera.