by
on
under
tagged , , ,
Permalink

Nojatuolin istuintyynyn uusi päällinen

Vanha 40-luvun nojatuoli kaipasi piristystä. Tuolin verhoilua on muutenkin hyvä suojata lapsiperhe-arjelta. Ensin suunnitelmissa oli ommella kokonainen huppu koko tuolin yli, mutta ajatus muuttui hieman yksinkertaisempaan ideaan. Niinpä tämä vanha ystävä sai uudet vaatteet ja aatteet.
Tarvitset :
Kangasta kahteen istuintyynyn kokoiseen palaan (ala- ja yläkappale)  ja pitkään reunuspalaan saumavaroineen. Mittaa tyynyn syvyyteen +20 cm lisää, jotta tyynyn taakse jää kangasta taiteltavaksi sekä reunuspalan  pituuteen +40cm.
Lankaa
Ompelukone
nuppineuloja
Tee näin:
Leikkaa kankaasta kaavan mukaiset palat, omien mittojesi mukaan. Kaavan 20cm ovat siis tyynynpäällisen taittovara ja 2cm ovat saumavaroja.
Neulaa ja ompele pitkä kaitale oikeat puolet vastakkain pitkin alakappaleen reunoja lukuunottamatta päätyreunaa. Ole huolellinen kulmakohdissa. Ompele.
Huolittele ja varmista sauma siksakilla huolellisesti, jotta huppu kestää kotoisan käytön.
Neulaa ja ompele yläkappale pitkän kappaleen reunoihin oikeat puolet vastakkain. Ompele ja huolittele. Käännä huppu. Käännä ja huolittele avonainen reuna. Jos haluat, voit kiinnittää reunaan tarranauhaa, mutta se ei ole välttämätöntä, sillä reuna pysyy siististi tyynyliinamaisesti käännettynä paikoillaan tyyny alla.