Pelikassa

Muutama sananen pelikassasta.

Pelikassa on pelaamiseen varattu rahamäärä. Se tulisi pitää erillään muusta varannostasi. Pelikassa on bonuksia pelatessasi jatkuvasti liikkeessä, harvoin jos koskaan ovat kaikki pelirahat samassa paikkassa samaan aikaan.

Kuinka suuri pelikassa tarvitaan?

Pelikassaa ei tarvita alkuun juuri ollenkaan, muutama sataa euroa riittää. Mutta silloin sinun on pelattava passiivisesti pelkkiä cashable-bonuksia. No-deposit bonuksia varten et tarvitse ollenkaan pelikassaa, mutta kuten sanottu, pelkästään niitä pelaamalla ei tulla rikkaaksi kovin nopeasti. Mutta ne ovat kyllä mukava lisä pelikassan rakennuksessa.

Panoksen koko vaikuttaa siis miten suurta varianssia koet ja siihen kuinka nopeasti saat kierrätysvaatimuksen täytettyä. Alla näet kuinka todennäköisesti pelitilisi menee poikki blackjackia pelaamalla erikokoisilla panoksilla ja kierrätysvaatimuksilla, kun pelaat 100% 100€ pre-wager cashable-bonusta, eli 200€ alkusaldolla:

Kuten huomaat, mitä suurempi panoksen koko, ja mitä suurmepi kierrätysvaatimus, sitä todennäköisemmin pelitilisi menee poikki. Toisaalta, mitä suurempaa panosta käytät, sitä nopeammin saat pelattua kierrätysvaatimuksen, ja tuntitaksasi paranee.

Sticky bonukset vaativatkin sitten suurempaa kassaa, ainakin parisen tonnia, riippuen siitä kuinka suuren maalisaldon otat tavaksi asettaa. Yksinkertaistetusti ajatellen, jos asetat maalisaldoksi kaksi kertaa aloitussaldon, onnistut tuplauksessa joka toinen kerta. Jos asetat nejä kertaa aloitussaldon, menet poikki joka kolme kertaa neljästä. Ja niin edelleen. Tällä tavoin yksinkertaisesti ajateltuna on allaolevaan esimerkkiin koottu todennäköisyyksiä mennä poikki erikokoisilla pelikassoilla, kun pelaat 100% 100€ sticky type 1 bonuksia 4 x alkusaldon maalisaldolla.

+EV bonukset tulisi hyödyntää aina maksimimääränsä asti. Tarkoitan että 100% 100 euroon asti olevaa bonusta varten sinun tulisi tallettaa aina 100 euroa, eikä 50 tai 20 euroa. Jos kuitenkin mehukkaan sticky-bonuksen aikaraja on menossa umpeen, ja pelikassasi on kovin pieni, voit tallettaa  vähemmän vähentääksesi pelikassan poikkimenemisriskiä. Parempi on tallettaa 20€ tai 40€ ja valita 2- tai 4-kertainen maalisaldo, kuin tallettaa 100€ sticky-bonusta varten, jos pelikassasi on vain parisen sataa. Pelikassasi ei yksinkertaisesti kestä 100€ häviämistä tässä tapauksessa. Tietysti parasta olisi odottaa sen verran että pelikassasi kasvaa, jotta voisit hyödyntää bonuksen täysimääräisesti, mutta aina se ei ole mahdollista.

Lopuksi

Nyt kun olen sanonut tämän, voin todeta että pelikassan tärkeyttä on rahapeleissä yliarvoitu. Ei se poikkimeneminen mikään maailmanloppu ole, jos siis pidät pelikassan erillään muusta varannostasi, kuten pitäisi. Aina sitä rahaa tulee jostain lisää. Jos esimerkiksi käyt töissä ja tienaat 2000€/kk, voit käyttää ns. virtuaalipelikassaa, eli toisinsanoen lupaat itsellesi lisätä pelikassaasi 1 000€/kk seuraavat viisi kuukautta. Joten voit pelata kuin sinulla olisi 5 000€ kassa, vaikka sinulla ei olisi rahaa kuin 1 000€. Jos sinulla on onni matkassa, saat kassan hyvään nousuun jo tuolla tonnilla. Jos onni ei ole myötä, voit jatkaa ensi kuussa siitä mihin tässä kuussa jäit. Näin saat maksimoitua bonuksien arvon, eikä liikaa hyviä tilaisuuksia mene sivusuun