Perunarieska

Perunarieska oli lapsena se herkku, joka jaettiin aina kristillisesti tasan. Äiti heitti pellille päivälliset muusinjämät, vähän jauhoja ja maitoa ja se oli siinä. Päälle siveltiin runsaasti voita, joka sitten suli lämpimän rieskan päältä ja valui ihanasti sormien välistä. Jotenkin sen maun muistaa vieläkin!

Nostalgiamuistoissani loihdin pesueelle iltapalan. Ja kyllähän ne sitä rakasti!

Tarvitset:

  • 500 g perunaa (5 isohkoa)
  • 2 dl maitoa
  • (=5 dl perunamuusia)
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • loraus öljyä
  • 2 dl vehnäjauhoja, voi käyttää myös ohra- tai sämpyläjauhoja halutessaan
Kuori keitetyt perunat. Muussaa ne survimella. Lisää joukkoon maito, suola, munat, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina pellille. Voit myös tehdä taikinasta kekoja ja painella niistä jauhotetuin sormin pikkurieskoja. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia, kennes rieska saa vähän väriä. Laita voita päälle ja nauti kuumana!


4 Comments

on “Perunarieska
4 Comments on “Perunarieska
  1. Heippa, löysin tämän palstan/blogin muutama viikko sitten, ja jostain syystä saan pienimmästäkin postauksesta hyvän mielen. Tulee sellainen olo, että täällä elämää osataan elää ekologisesti ja hyvällä tavalla "vanhanaikaisesti" ilman että itselle tulee ekoähky tai -ahdinko. Palstalla on pieniä kivoja juttuja. Joistakin jutuista tulee sellanen fiilis, kun kävisi mummolassa oppimassa erilaisia niksejä. Jatkakaa samaan malliin :-)

Comments are closed.