Villaketun tekstit löytyvät Kotolivingista

Villakettu, eli Anu kirjoittaa Kotolivingin puolella. Siirry sinne suoraan TÄSTÄ

Terveisiä ruokalähetiltä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATein tilauksen Kauppahalli24:n* nettisivuilta ja sovin toimituspäivän tiistaiksi. Tiistaina jouduin kuitenkin sinkoamaan lääkäripäivystykseen haavanhoitoon, ja siinä hässäkässä unohdin kokonaan tulossa olevan ruokalähetyksen. (Noloa). Kotiin palatessa keittiössä odotti kukkurallinen pöytä tuoreita kasviksia, hedelmiä, marjoja ja tuoksuvaa leipää. Jääkaapista paljastui maitoa, juustoa, kermaa ja halloumia. Kurtistelin hetken ihmeissäni kulmiani, ennenkuin muistin ruokalähetin! Hän oli tullut ajallaan ja löytänyt talon takaa seinää maalaavan isännän. Olivat kuulemma jutustelleet mukavia, ihmetelleet eläimiä ja purkaneet sitten kahteen mieheen ostokset keittiöön. Hymyilytti. Jotenkin tuntui kotoisalta ja ihanalta, että lähetti ei hätääntynyt tai häipynyt vaikka en ollutkaan paikalla, vaan jätti ruokatarvikkeiden kanssa vielä lapun, jossa pahoitteli luomuchilien puutetta ja kertoi korvanneensa tuotteen tavallisella chilillä. Sen sijaan, että olisin joutunut vielä ajamaan ruokaostoksille, sainkin nauttia tuoreesta leivästä ja mansikoista riippumatossa.

Muistahan käydä kauppahalli24:n sivuilla kurkkaamassa Anun Arkiruokaa -reseptejä, siellä on helppoja ruokavinkkejä myös kesälomalaisille!

* yhteistyössä Kauppahalli24:n kanssa

Heinät ylisille

IMG_6749 IMG_6747
Kurulan Pehtoori rakensi mönkijän peräkärryyn sopivan heinähäkin saadakseen kätevämmin heinät pellosta ylisille. Oli se kuulkaas hassu näky, kun Pehtoori  ajeli täyden kuorman kanssa hitaasti pellolta pihaan Poikaipanan kököttäessä ylpeänä valtavan heinävuoren päällä. Parhaat kesämuistot syntyvät juuri näin.

Uusimmat päivitykset Kotolivingin etusivulla!

Tuoreimmat kuulumiset Kurulasta löydät Kotolivingin etusivulta!

Böndeboogie

Tämä saa minut hymyilemään jokaisella katselukerralla. Niin ihana, raikas, hauska ja paras. Olga ja Tuukka Temosen käsialaa Kantri- liitteelle.

Heinätöissä (eikun piknikillä…)

IMG_1729 IMG_1709 IMG_1720 IMG_1675 IMG_1711 IMG_1681Viikonloppuna Kurulassa tehtiin heinätöitä oikein vanhanajan tyylillä. Pikkuiselta peltopläntiltämme niitettiin heinä, ja nostelimme urakalla tuoksuvaa vihreää seipäille kuivumaan Taivaalle kerääntyviä ukkospilviä uhmaten. Jotenkin supernostalgista. Heinätöissähän pitää olla eväät mukana, ja tällä kertaa vedettiin oikein luksusmeiningillä. Ihana mansikka-briesalaatti maistui mainiolta keskellä vihreää peltoa, ja vielä paremmalta maistui uusi tuttavuus, jonka löysin ruokakaupan hyllyltä melkein vahingossa, kun etsiskelin juomia heinätalkoisiin. First Capen kuohuvat kevytviinit ovat jotain siiderin, viinin ja kuoharin välimaastosta, ja niissä on vain 4% alkoholia. Mikä mahtava löytö minunkaltaiselleni nautiskelijalle, joka haluaa siemailla kuohuvaa vaikka keskellä päivää heinäpellossa, mutta ei tosiaankaan toikkaroida pökkyrässä loppupäivää…

En edes tiennyt, että tämmöisiä vähäalkoholisia viinejä löytyy marketeista, sillä aiemmin olen törmännyt vain alkoholittomiin. Kerran viisastuttuani aion suunnata samalle hyllylle uudestaankin. Juhannuksen piknikille kokeilen kuoharien lisäksi ainakin Saman tuotemerkin valkkaria, josta voisi saada mainion vähäalkoholisen, mutta herkullisen boolin. Ja luulenpa, että sään salliessa katan juhannusaaton herkut tänne samaan paikkaan, heinäseipäiden katveeseen.

Tagged

Kesämieli

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoska lapset ovat kesälomalla, olen koittanut tehdä mahdollisimman paljon etätöitä kotona. Se on oikeastaan ihan parasta työskentelyä, sillä pienen katkot (eläimille vettä, pyykit koneeseen, piipahdus kauppaan, seinän maalaamista…) tekevät hämmästyttävän hyvää päälle. Kotoliving 4 on työn alla, ja kiirus on melkoinen, sillä tavoitteena on saada lehti pois käsistä ja painoon jo kesäkuun lopussa, jotta voimme kaikki pitää heinäkuussa kesälomaa. Vihreys ja lintujen elämöinti pihassa, puhumattakaan kesän valosta, saavat päivät jotenkin venymään huikean myöhäisiksi. Lapsetkin valvovat pitkään ja nukkuvat kellon ympäri. Minä käytän hiljaiset aamutunnit hyödyksi työhuoneessa. Ikkunasta näkyy laitumelle.

 

Maadoittava vaikutus

kuva kopio
kuva kopio 2 kuva kopio 5kuva kopio 4 kuva kopio 3 kuva kopio 7Koti on minulle maadoituspaikka. Kevään hommia riittää jokaiselle illalle, ja tekemisestä tulee hyvä olo. Laidunaitojen rakennus pellolla tepastellen on jotenkin erityisen hyvää päälle. Hyviä ja äärimmäisen rentouttavia niin hevosille kuin meille ihmisillekin ovat pitkät metsäiset maastolenkit. Luonnonniittyjä, metsäpolkuja, lintuja ja perhosia. Ojien ylityksiä, purojen ihmettelyä. Kauniita maisemia. Parasta. Meille tuli myös trampoliini, joka sai heinäladosta ihan oman trampoliinihallin. Tyypit olivat siellä viikonloppuna yötä. Se oli niiden mielestä parasta.

Pian alkaa myös talon ulkomaalaus. Selitin Uulan värivelhoille moninaisin sanakääntein, minkälaista lämpimän keltamullan väriä haen (sitä ei löytynyt valmiista värikartasta) ja melkein pyllähdin istualleni ilosta, kun koemaalatessa purkista paljastui TÄYDELLINEN keltainen sävy ja ihana pellavaöljymaalin tuoksu. Paljon rapsutusta ja sen jälkeen paljon maalaamista siis tiedossa.

Oma huone

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERALillun lapsekkaan onnellisessa olotilassa. Minulla on oma huone! Oma työhuone kotona ensimmäistä kertaa ikinä. Olen aina työskennellyt jonkun huoneen nurkassa ja kasaillut tavaravuoriani toisten jaloista ja levitellyt niitä ympäri taloa.

Kun muutimme tänne, päätimme tehdä peräkammarista yhteisen työhuoneen, kulmahuoneesta kirjasto/TV-huoneen ja isosta salista olohuoneen. Muusikkomieheni on soittanut ja treenannut kontrabassonsa kanssa pääosin olohuoneessa, sulkeutuen sinne välillä koko päiväksi ja ravannut sitten työhuoneessa työpöytänsä ääressä. Minä olen tehnyt milloin missäkin, työhuoneessa, keittiössä, kirjastossa ja olohuoneessa (ja kamat levällään kaikkialla). Kevään piristäminä saimme ensin aikaan mehevän riidan työskentelyolosuhteista ja reviireistä ja tulitauon aikana virisi ajatus omista reviireistä. Kaikilla kolmella lapsella on oma huone, mutta meillä jotka paitsi asumme täällä aina, myös osin työskentelemme kotona, ei ollut. Nyt on.

Yhden vaiherikkaan päivän aikana organisoimme, roudasimme ja järjestelimme kahdestaan, ja nyt kirjastosta on tullut musiikkihuone (sinne muutti piano, miehen työpöytä, kontrabasso, kaikki kitarat ja bassot ja vahvistimet). Mies asetteli onnellisen pedantisti nuottejaan ja kirjojaan. minimoi kalusteet ja kantoi matonkin ulos. Telkkari ja osa kirjoista (niitä on sadoittain) muutti olohuoneeseen ja minä sain koko peräkammarin ihan itselleni (no okei, saa tänne koko perhe tulla taiteilemaan). Rönsyän onnellisena hassujen tavaroideni kanssa ja saan luvan kanssa sulkeutua omaan kaaosmaailmaani ilman, että toinen hermostuu. Vanha nojatuoli palvelee neulomisnurkkauksena, ja koska nurkkaus on työhuoneessa, annan ehkä itselleni luvan neuloa myös työpäivän aikana (mikä on ollut vaikeaa, vaikka kyseessä olisi ollut työneule).Tuntuu uskomattomalta luksukselta, että minulla on kaksi työpöytää, toinen kirjoittamista ja toinen tekemistä varten. Enää ei tarvitse kaivaa printteriä maalien ja materiaalien alta, eikä raivata tilaa läppärille. Jee!

Synttärit

kuva kopio 5 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuopukseni, Poikaipana, täytti 10. Pieni pisamainen, kiharatukkainen, nappisilmäinen poikani on hirmu iso ja kovin pieni. Löysin nipun valokuvia, joissa minulla on rantapallon kokoinen maha, joissa Poikaipana on ihan pikkuinen ja sen siskokin pieni palleroposki. Näytän itsekin ihan lapselta. Ja jos jostain elämässäni olen ylpeä, niin siitä että saan olla noiden tyyppien äiti.

Viikonloppuna meillä juhlittiin. Kurulaan kerääntyi serkkuja, tätejä, setiä, mummeja, vaareja, ystäviä ja kummeja. Iloisen puheensorinan, kuulumisten vaihdon ja herkuttelun keskipisteeksi näyttää aina vaan muodostuvan keittiö. Meillä on iso talo ja iso keittiö, mutta on se vaan aina niin hassua että sohvat ammottavat tyhjyyttään olohuoneessa ja keittiössä kuhistaan.

Tällä kertaa tarjolla oli espanjalaista perunasalaattia, mozzarella-vuohenjuusto-tomaatti-yrttileipiä, suklaakakkua ja vaniljajäätelöä ja tietenkin paljon vahvaa kahvia kuumalla maidolla.