Talotuska


Iso kuva
Talonmetsästys on nyt kestänyt yhdeksän kuukautta. Olen käynyt kymmenissä taloissa. Olen nähnyt kaikenlaista. Kerran on tehty tarjous, kaksi kertaa kuntokartoitus. Punnittavana on sijainnin lisäksi kovin monta asiaa; onko valtavan suuri talo, mutta pieni tontti parempi, kuin pienempi talo ja hehtaareittain maata? Entä jos piharakennukset uupuvat? Mitäs sitten, kun vintti onkin kokonaan rakentamatta? Komea navetta ja pihassa valmiina ratsastuskenttä, mutta talo miten kuten 80-luvulla laajennettu? Kaunis, vanha talo, mutta ikkunat uusittu 70-luvulla muovipuitteisiksi? Mieletön sijainti meren rannassa, mutta kaikki rakenteet uusittava?

Minulla on onneksi taito nähdä pinnan alle. Nähdä vanhat huoneet korjattuina, muovimatot lankkujen päältä revittyinä ja leivinuuni puhdistettuna. Koko ajan on silti pakko miettiä, mihin on valmis. Selvää on, että talo saa paljon mielummin olla vaikka alkuperäiskunnossa, kuin väärillä materiaaleilla ”uudistettu”. Meilummin katselen myös remontoimatonta, kuin jonkun toisen liian uudeksi laittamaa. Mitä vanhempi talo, sen parempi. Tulisijat ehdottomasti. Meitä on viisi ja lisäksi eläimet. Haaveena on saada omaan pihaan myös hevosia ja lampaita, joten maatakin pitäisi olla ainakain 2 hehtaaria. Niin, ja se navetta tai talli. Työtilat myös molemmille, joko talossa, tai piharakennuksessa. Tilaa kaikille temmeltää. Toisaalta, mitä enemmän näkee, sitä tarkemmin alkaa tietää, mitä etsii. Mutta mielikin alkaa olla malttamaton. Haluaisin niin kovasti kevääksi uuteen kotiin.

15 thoughts on “Talotuska

 1. Taru kirjoitti:

  Mutta onneksi sulla on reteä remppa porukka :)

 2. Terhi kirjoitti:

  Samoja pohdintoja joskus käynyt läpi ja päätynyt siihen että asumme uudessa talossa. Mutta täältä puuttuu sielu… Onnea etsintään.

 3. Irmastiina kirjoitti:

  Tiedän tuon kaiken oikein hyvin…. Viime vuonna marraskuussa muutimme vanhaan taloon…löysimme lopultakin sopivan.
  Vanhan asunnon olimme jo myyneet ja evakkopaikan itsellemme puhuneet, mutta viimetipassa oikea talo, Koti, löytyi.
  On narisevaa puulattiaa….ikunan pokat ja oven karmit puuta… sijainti hyvä…tontti riittävä…TYKKÄÄN!!!

 4. Irmastiina kirjoitti:

  Piti vielä toivottaa onnea etsintään, kyllä se Koti, teitä jossakin odottaa…☺

 5. Pauliina kirjoitti:

  Pidät vain silmät auki ja jatka unelmoimista,
  niin se putoaa juuri sopivana eteesi!

 6. Susanna kirjoitti:

  Tämä mullakin on kohta edessä…lampaille on onneksi valmiiksi puhuttu hoitopaikka jos sellaista tarvitaan, mutta katsotaan nyt kuinka käy. Entinen pitäisi laittaa myyntiin ehkä parin kuukauden päästä…glup. Kun saisi tuon ukon vielä tajuamaan että oon tosissani eron kanssa…hoh. No kai se päivä joskus paistaa risukasaankin. Jotenkin tämä vuosi on lähtenyt muuten kivasti käyntiin vaikka suuria muutoksia onkin tulossa. Kaikkea hyvää sinne ja onnea kodinmetsästykseen :)

 7. Nimetön kirjoitti:

  Mina en lahtis paikkaan, jossa ei ole kunnan vetta ja viemaria. Talon pitaisi olla senverran uusi, etta tulisijoja uskaltaisi kayttaa. Muut asiat pystyt kylla loihtimaan, arjen pyorityksesta ei kannata tehda liian monimutkaista.
  Onnea!

  t. Maaltamuuttanut

 8. Minna kirjoitti:

  Onnea talon etsintään! Toivottavasti löytyy ihana paikka ja loihdit siitä jonkun kivan kirjankin :)

 9. äitityttö kirjoitti:

  Hei
  Onnea etsintään!
  Vantaan Steinerkoulu on aivan mahtava, mikäli Sipoon, Keravan suunnalta kodin löydätte ;)

 10. Pia kirjoitti:

  Tuossa meidän naapurissa on myytävänä iso vanha maalaistalo, navetta ja reilusti maata. Remonttikohde totisesti, mutta upealla paikalla, mäen päällä, joen rannassa. Helsingistä 100 km, loppupätkä mutkaista tietä. Ratulaan menijälle tutussa suunnassa. Kylässä koulu, kauppa, pankki, baari ja uimahalli. Ota yhteyttä jos haluat kuulla lisää.

 11. Katja kirjoitti:

  Tää tuska on vähän niikuin yhteinen. Tosin meillä se ei taida olla yhtä lähellä toteutumista…

 12. Aura kirjoitti:

  Samat sanat kaikin puolin. Meillä vaan taloa on metsästetty jo vuosissa. Kai se joskus löytyy. Toivottavasti lapset vielä silloin asuvat kotona. :)

 13. H-L kirjoitti:

  Voi joka kerta kun katson kuviasi maalta ja vanhoista taloista, pääsee melkein itku. Hyvä itku, kaipuu ja yhteisymmärrys.
  Me löydettiin oma koti kohta kolme vuotta sitten. Tai neljä oikeastaan mutta siinä välissä meidän Koti meinasi mennä muille ostajille, muka jotenkin paremmille. Vuodeksi nämä toiset sen saivatkin, mutta kohtalo puuttui peliin ja saimme unelmieni kodin.
  Olin luovuttanut kodin etsinnän siinä vaiheessa kun en saanut sitä mitä oikeasti olisin halunnut, vuoden nielin pettymystä ja koitin orientoitua uudelleen, mutta mieli ja sydän oli jo mennyt Kotiin. Ja sitten yhtenä sunnuntai iltana Koti oli jälleen vapaa, iskimme kimppuun kuin…no, nälkäiset limppuun. Ne toiset, paremmat ostajat joutuivatkin luopumaan koska eivät saaneet rahoituksia…siinä vuodessa he ehtivät pilata vanhan talon henkeä ja remontoida miten sattuu, ARRRGHH!
  Mutta loppu hyvin, täällä on hyvä olla ja elää. <3 Ei tämä maalla ole, mutta puutarha kaupunginosa, mikä on jo sen verran vanha että myös luontoa löytyy, ja talot…yksi yhsen ja toinen toisen värinen, on matalaa ja korkeaa ja vaikka minkä näköistä. Tämä on minun lapsuuden maisema jaon ihanaa kun omat lapset kävelevät kouluun samoja teitä ja kuljalevat samoissa puistoissa. Tunnen tämän kuin omat taskuni, rakastan tätä paikkaa.
  Ja hei Limingan Tupoksessa muuten olisi aika ihana vanha talo pihapiireineen ja sopivine tontteineen myytävänä….lentokenttä lähellä :)
  Te löydätte varmasti ihanan kodin <3

 14. Saara kirjoitti:

  Onnea etsintään! :) Kyllä se oikea talo jostain kulman takaa löytyy kohdalle.. Itse olen samoilla linjoilla, että turha maksaa liikoja toisen remontoimasta ja uudistamasta – ellei nyt sitten maku ole täysin sama kuin itsellä, harvemmin on. Jos perusrakenteet on kunnossa, niin itse remontoimalla saa ihmeitä aikaan! :) Meidän ostama tunkkainen kasaritalo on nyt remontin jälkeen ihanan valoisa ja viihtyisä, eikä remontti niellyt edes kauhean suuria summia – aikaa tosin senkin edestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>