Löytöjä ja suunnitelmia

Irroitimme keittiön kaapit. Alkuperäiset eivät tule käyttöön uudessa keittiössä, mutta ne laitettiin tarkasti talteen odottamaan maalausta ja uudelleensijoitusta. Yläkaapin takaa tipahti nippu vanhoja papereita; pari TV-ja radiolupaa vuosilta 1962-1968, bussiaikataulu vuodelta 1963 ja lehtileike naisesta iltapuvussa, (missi?) tunnistatko?

Revin loputkin yläosan pinkopahvit ja siivosin nurkat kymmenistä nauloista (siinä on muuten sormet ja kädet lujilla, varsinainen remppajumppa). Seuraavaksi on tarkoitus pestä alaosan levyt maalipesulla ja sitten maalata seinät.

Hain Tapettitalosta mallipaloja tapeteista. Tämä talo ei kaipaa hurjaa väri-ilottelua, vaan mielestäni aika hillittyjä tapetteja. Tärkeää on saada huoneista avarat ja valoisat. Sisustamalla tuodaan sitten väriä. Peräkammariin sovittelin vihreää Wiener-Jugend -tapettia tummanvihreän kaakeliuunin kaveriksija kirjastoon saattaa tulla sama tapetti vaalean harmaana. Harmaata tapettia minulla on valmiiksi useampi rulla Ratulasta. Iso sali ei välttämättä tarvitse heti tapettia, sillä siellä on vanha, vaaleanharmaa alkuperäistapetti yhtä seinää lukuunottamatta hyvässä kunnossa. Käytämme vain paperitapetteja niiden hengittävyyden takia ja valitsin myös muovittoman tapettiliisterin.

Keittiöön tulee vain alakaapit, ja yläkaappien tilalle avohyllyt. Työtason ja hyllyjen välitilaan olen miettinyt joko tapettia ja lasilevyä tai sitten vanhoilla kirjansivuilla tapetoitua levyä ja lasia päälle. Katson ensin miltä keittiö alkaa näyttää valkoisena ja päätän sitten kaivataanko väriä vai hillittyä pintaa.

40 thoughts on “Löytöjä ja suunnitelmia

 1. Aura kirjoitti:

  Koska olen aina yhtä pihalla siitä mitä maailmalla tapahtuu, en tiedä yhtään mistä Ilta-lehti -kirjoittelusta tms. on kysymys (viitaten edelliseen kirjoitukseesi), mutta olen NIIN iloinen siitä että päätit jatkaa blogin päivittämistä meidän kaikkien nähden. On aivan huikean hienoa että jaat näitä kokemuksiasi talon remppaamisesta, itsellä kun on sama unelma, mutta sitä oikeaa ei vaan vielä ole löytynyt. Blogisi on niin inspiroiva ja innostava, oikea hyvän mielen lähde, joten toivottavasti se tyhmistä kommentoinneista huolimatta on myös jatkossa sitä sinullekin!

 2. Kellotapulikuu kirjoitti:

  Olipa mukava yllätys saada kuitenkin lukea remonttipäivityksiä eilisen postauksen jälkeen! Ja mainioita 50 vuoden takaisia yllätyksiä näyttää tarjoavan vanha talokin. :)

 3. Saga kirjoitti:

  Täällä samoin, ilmoittautuu yksi, joka on pihalla Iltapäivälehtien maailmasta, en niitä seuraa … Ja joka mielenkiinnolla lukee ja seuraa mukavaa selostusta ja kuvaustasi missä mennään.
  Eli, on tyytyväinen, että päivityksiä edelleen syntyy….
  Vaikea siis sanoa, miten noihin ilkeilyihin pitäisi suhtautua, muuten, kuin antaa niiden olla omassa arvossaan.
  VArmaan kuitenkin suurin osa palautteesta on positiivista.
  Ainakin minusta on niin hienoa huomata, miten joillakuilla on ja riittää idoita, eikä tulisi pieneen mieleenkään ruveta täällä ”lyttäämään” toisen ratkaisuja tai tekemisiä…. :O(

  Ja totuushan ei koskaan ole niin mustavalkoinen, eli jostain kumman syystä kaikki eivät ymmärrä, tai eivät halua ymmärtää, ettei blogi ole bloggaajan elämä, vaan juuri se pintaraapaisu siitä….
  Ja jokaisen OMA OIKEUS on päättää, mitä siitä haluaa täällä kertoa.

 4. ullapulla kirjoitti:

  MInä kanssa oon miettinyt et josko vaihtais keittiön välitilan kaakelit tapettiin ja lasiin… Jään odottelemaan innolla millainen koti remontin jälkeen teille tulee! Ihanaa kevään jatkoa, Mun kaksi vanhinta tyttöä lähettää Jatsi-hepalle paljon rapsutuksia ja haleja! :)

 5. Puuheinä kirjoitti:

  Tapetti on aivan ihana. Ja toivottavasti tosiaan jaksat jättää ilkeilijät omaan arvoonsa. Vaikka kummasti se ilkeys pistää, että ymmärrän jos siihen väsyy.

 6. Liinaharja kirjoitti:

  Jatka kirjoittamista äläkä mieti kateellisten ihmisten kommentteja. Täällä on toinen heppatyttö joka kävi katsomassa samaa taloa. Olen tosi iloinen siitä että ihana vanha tila päättyi ihmisille jotka arvostavat vanhaa ja osaavat remontoida oikein. Mielenkiinnolla seuraan blogia ja mitä saatte aikaiseksi samalla kun oma talonetsintä jatkuu…

 7. Minna kirjoitti:

  Kiva kun jatkat bloggaamista kaikesta huolimatta.
  Olen huomannut, että usein juuri kamalimmat törkyviestit ilmestyy, jos kirjoittaa eläimistä jotain. Mutkat vedetään surutta suoriksi ja rivien välistä luetaan totuutena eläinten huono kohtelu. Toki sitä voi tulla muutenkin tai voin olla ihan väärässäkin, mutta ainakin muutamalle ystävälleni on käynyt netin maailmassa siten. Muista kuitenkin, että meitä ”muita” on täällä ruudun takana paaaaljon enemmän kuin niitä ilkeilijöitä. :)

  Talo on hurmaava, upea ja hieno. onnittelut siitä! Tapettikokeilu on kaunis, oi! Jännityksellä odottelen lisää kuvia rempasta. Mukavan kiireistä viikonloppua sinulle.

 8. justiina kirjoitti:

  Hyvä että bloggaat ja kuvaat. Meilläkin kesällä remontti tulossa. Tämäkin on vertaistukea ja voimaa antavaa. Kiitti.

 9. Irmastiina kirjoitti:

  Ihanaa, että saamme kuitenkin seurata uuden kotinne kunnostusta…SUURI kiitos siitä sinulle…:)
  Yritä vain ajatella, että meitä on niin moneksi ja ehkäpä meitä kaikkia, jossakin tarvitaankin.

  Aivan ihania löytöjäkin olet tehvyt….vanhassa talossa on kaikkea mukavaa piilossa, odottamassa löytäjäänsä.

  Oikein touhukasta viikonloppua sinulle!

 10. Sirpa kirjoitti:

  En ole minäkään lukenut onneksi lukenut ilkeitä kommentteja. Yritän pitää itseni erossa ”roskalehdistä”, koska niiden kirjoittelusta yleensä vain masentuu. Minua ei juorut ja ilkeämieliset kirjoittelut ihmisistä kiinnosta. Haluan itse luoda mielipiteeni ihmisistä ja asioista oman kokemani perusteella. Älä anna typerien kirjoitusten masentaa, ne ovat kateellisten panettelua! Blogisi on ihana, täältä saa hyvää mieltä itselleen ja lisäksi jaat täällä aivan ihania ruoka-, käsityö-, askartelu- ja muita ohjeita. Käyn täällä joka viikko fiilistelemässä. Kiitos kaikista vinkeistä, kauniista kuvista ja hyvän mielen tuottamisesta! Ja paljon onnea uuteen kauniiseen kotiin!

 11. Taft kirjoitti:

  Mukavaa, että päätit kuitenkin jakaa tämän ihanuuden kanssamme! Päiväni piristys…

 12. Saara kirjoitti:

  Mahtavaa, että kirjoitit sittenkin! Kiitos. Meitä ystäviä taitaa kuitenkin olla huuhaatyyppejä enemmän. Onnea teille ihanalle uudelle tilukselle, hevoselle, remontille ja kaikelle!

 13. Sirutuuli kirjoitti:

  Hienoa, että palasit. Miekään en tiedä mistään mittää, mutta hyvä, ettet välitä niistä. Mie olen seurannut siun blogeja (myös sitä Villakettua) jo vuosia ja kiva on jatkaa vaikka seuraavatkin vuodet :)

 14. Sirutuuli kirjoitti:

  Siis tarkoitin sitä vanhaa Villakettua…

 15. Johanna kirjoitti:

  Voihan pornaisten linja! Hauskat löydöt. Kiva, että olit täällä sittenkin.

 16. Katja kirjoitti:

  Tuosta tapetin mallipalasta tulee mieleen jonkin kansallipuvun koru.

  Tsemppiä remppaan!

 17. Saaran projektit kirjoitti:

  Ilokseni huomasin, että blogi oli päivittynyt! :) Hauskoja nuo löydöt! Meilläkin löytyi remontin yhteydessä yhtä ja toista seinärakenteista. Sinne oli jäänyt vahingossa mm. muutama työkalu… Välitilasuunnitelmat kuulostavat mielenkiintoisilta! Itsekin pohdin tuota lasin ja jonkin muun materiaalin yhdistämistä – vaihtoehtoja olisi aivan loputtomasti! :) Lopulta päädyttiin kuitenkin kaakeleihin, kun ei osattu päättää lasin taakse tulevaa juttua…

  Ai niin, ja onnea hepasta! :)

 18. Leinikki kirjoitti:

  Kiitos Anu blogistasi. On ihana saada seurata remonttinne etenemistä. Blogisi on ihanan inspiroiva ja tuo hyvää mieltä arkipäiviin.
  Itsekkin olen aina haaveillut maallemuutosta, hepoistaja ehkä lehmistä, lampaista ja kanoistakin ;)
  Onnellista kevättä ja tulevaa kesää sinulle ja perheellesi Kurulassa! Ja onnea perheenlisäyksestä, ihana heppa!
  Elätte unelmaa todeksi =)

 19. Jopoilija kirjoitti:

  Lasin ja tapetin (tai muun sellaisen) käyttö välitilassa kiinnostaisi – miten lasi on järkevintä kiinnittää paikalleen? Entä sen pitäminen puhtaana: pitääkö vesiroiskeita yms. olla koko ajan hinkkaamassa? Kertokaa kokeneemmat…!

  • Villakettu kirjoitti:

   Hei, Lasi kiinnitetään siten, että alareunaan tule L-lista, jonka varassa lasi lepää, ja sivuihin tulee suojalistat (alumiiniset) Muut reunat kiinnitetään ja tiivistetään silikonilla. Lasifirman miehet kyllä hoitavat koko homman tarvittaessa, ainakin minulla aikanaan, kun laitettiin lasi välitilaan. Toinen vaihtoehto on pleksi, joka on edullisempaa, mutta menee käytössä nopeammin naarmuiseksi.

   • Jonna kirjoitti:

    Me ollaan mietitty myös tätä lasivaihtoehtoa keittiön välitilaan. Kiitos näistä vinkeistä!

 20. sade kirjoitti:

  Ihanaa kun kirjoittelet. Blogisi lukeminen on piristys!
  Mä olen haaveillut irroittavani edes muutaman keittiön yläkaapin ja haluan tilalle avohyllyt. Jospa saisin sen aikaiseksi kunhan edellinen remontti (kylppäri/eteinen) saadaan ensin valmiiksi :)

 21. Leena kirjoitti:

  Ihanaa, että kerrot rempan edistymisestä jo nyt!! Eikö olekin vaikeaa löytää juuri se oikea tapetti, kun niitä hurmaavia malleja on vaikka kuinka? Muutimme viikko sitten ja nykyasunnon kaikki seinät ovat valkoiset….. yritän tuoda tekstiileillä väriä asuntoon….

 22. Anna kirjoitti:

  Mukavat löydöt entisestä ajasta. Teidänkin kannattaa laittaa jotain sinne seinien väliin tästä ajasta..? Sitten joskus..100 vuoden päästä, ne ovat viestejä Sinulta sinne kauas tulevaisuuteen..
  Tuo tapetti..oiskohan sen suunnitellut Gallen-Gallela?
  Ja jos tuo missikuvan kasvot näkyisi kokonaan niin saattaisinpa tuntea, tutulta vaikutti!

 23. Riikka kirjoitti:

  Minäkään en tiedä mistään Iltalehti-jutuista mutta olen iloinen että paskapuheista huolimatta haluat ja jaksat kertoa täällä remontistanne. Seuraan mielenkiinnolla ja unelmoin omasta samanlaisesta projektista samalla!

 24. Omaa Sukua kirjoitti:

  Hei, miten hauska bongaus tämä sinun blogisi. Löysin vahingossa nuo Kurulan kuvat netissä ja silmäni jäi niihin kiinni. Ja olin oikeassa; isäni varmisti paikan olevan se mitä luulinkin. Ja tänään sain vielä lisää hauskuutta kuvistasi!! Olen nimittäin omaa sukua Koskinen, bussiaikataulun AE (Armas Erik) oli vaarini :) Isäni kertoi hauskan tarinan Kurulan mäenlaskukilpailuista, joihin Mummoni oli ainoana tyttönä uskaltanut osallistua. Mäki oli kuulemma hurja suksilla laskettavaksi. Myös nykyinen appeni on sukua Kurulan entisille asukkaille. Meillä siis seurataan remonttiasi mielenkiinnolla ja iloisena siitä että vanhaa säilytetään ja kunnioitetaan. Itse vaalin mieheni suvun 50-luvulla rakennettua taloa täällä kirkonkylällä. Mukavia ja antoisia remonttihetkiä teille kaikille!

 25. maahiska kirjoitti:

  Mie en kanskaa tiiä mittään, mutta olen iloinen :) <3 Ihana lukea toisten remontoinnista kun itse ei ole (vielä) siinä tilanteessa…

 26. mummo oulusta kirjoitti:

  Kiitos Anu että päästät meidät mukaan inspiroivaan kodinkunnostukseen. Odotan aina innolla blogin päivitystä neulepuikot viuhuen. Meitä ystäviä sinulla on täällä paljon ja maailman tuuliin voi hukkua joutavat jutut joita me ei edes viitsitä lukea.

 27. Nina kirjoitti:

  Ihanaa saada lukea tätä inspiroivaa ja elämäniloista blogia. Kiitos siitä!

 28. Anna kirjoitti:

  Hei, eksyin tänne ystäväni vinkistä. Ja voi miten kauniin kodin oletkaan löytänyt!! Oma talokuume ei täällä ainakaan laske!!

 29. Anitta kirjoitti:

  Ihanaa elämää teillä tiedossa. Iltapäivälehtiä en lue, joten niistä hyttysenpissin arvoisista mollausjutuista en tiedä, mutta harmittaa puolestasi.
  Voisko sinne lasilevyn alle laittaa vaikka vanhoja reseptikirjojen sivuja tai vanhoja kodinhoito-ohjeita.
  Mukavaa kevättä ja iloista remppaa!

 30. Maija kirjoitti:

  Sulla on ihailijoita taatusti 100 kertaa enemmän kuin vihailijoita.
  Olet niin taitava ja idearikas kaikessa :)
  Onnea ihanasta hepasta!
  Odottelen kevään etenemistä ja pihapostauksia. Mitäköhän kasveja lumen alta paljastuukaan?

 31. Thilda kirjoitti:

  Söpöjä löytöjä kaapin takaa! (sanotaanhan jo laulussakin että ”kaapin takana on nainen”.) Olen pitkän tauon jälkeen täällä käymässä ja huomaan että teillä on uusi koti, vaikka mitä suloista mahdollisuutta odottamassa! Onneksi olkoon! Ja tuo mallitapetti on erityisen kaunis. Pursuilet varman intoa ja ideoita, makeaa olotilaa :)

 32. Susanna kirjoitti:

  Kyllä siellä on hurjasti edistytty. Se purkaminen on mun mielestä kaikista työläin vaihe…joskus oon rempannut 50-luvun rintamamiestaloa, kaksi vuotta siinä vierähti ja kun piti asua sen kaiken keskellä, niin olihan se aikamoista. Kaunis tuo tapetti ja sopii hienosti tyyliin :) Kiva löytö nuo vanhat bussiaikataulut ym. :)

 33. Hoopana kirjoitti:

  Jospa käyttäisit niitä kaapintauslöytöjä siihen välitilaan! Pysyisi historia tasapainossa tavallaan. Meidän suvussa on remontoidessa ollut tapana jättää seuraavalle puuhamiehelle jotain yllättävää löydettäväksi. Ainakin parin remontin ajan sen ”aarteen” paikkaa on toimittanut muumioitunut rotta, jonka vieressä on kirje tuleville remontoijille. Siellä se odottaa lattialautojen alla.

  Olen todella iloinen, että kirjoitat blogiasi. Älä ihmeessä lopeta!

 34. Maarit kirjoitti:

  Hyvä että jatkat ja jaat meille kokemuksiasi ;-)
  Tuo kakkos kuva on aivankuin taideteos, rakastan remppa-revittyjenseinien jättämiä jälkiä, aikoinaan kun itse remontoin niin en olisi millään raaskinnut peittää ns. rumaa seinää kun se oli niin kaunis -ristiriitaista.
  Vanhojen talojen sisätiloista tai ulkoa ilmestyvät löydöt ovat vain niin ihania. Minulle ne ovat olleet aarteita joita olen hellinyt jatkumona entisiin elämiin taloissa.
  Luovuusiloa t. maarit

 35. Elina kirjoitti:

  Olipas mukava yllätys, että blogiasi on päivitetty. Ehdin jo masentua, että nyt en pääse seuraamaan ihanan talonne remonttia ja näkemään ideoita, joita sinne päätät toteuttaa. On varmasti suuri kynnys avata oman kodin ovia näin julkisesti, kun työ jo on julkista. Onnea remonttiin ja kiitos vielä kerran päivityksestä! Hyvää kevättä Kurulaan!

 36. Vapaalla Kädellä kirjoitti:

  Hei vaan ja stemppiä kunnostuksen keskelle.
  Meillä saha laulaa ja sorvi raikaa tuolla yläkerrassa. Talomme vanha osa on vuodelta 1931, eli ei kovin vanha, mutta 90-luvulla väärin ja huonosti kunnostettu yläkerta on nyt purussa ja lattiat oikaisussa ja ja ja… lista on pitkä. Joten teillä on pitkä matka mutta toivottavasti se on täynnä samanlaisia ihania aarteita kuin löysit keittiön kaappien takaa. Hartioihin hunajaa ja saunan lauteille.
  p.s. Itsekään en näintä päivälehtiä seuraa joten en kommentoi niitä kun en tiedä mistä puhutaan. Ilkeitä ja kateellisia on maailma täynnä toivottavasti blogisi päivitykset jatkuvat. Nähdään!!

 37. Päivi kirjoitti:

  pistä kommentoinnit pois vallan ettei kaiken maailman huonon tuulen levittäjät vie iloja meiltä muilta. tulin ihailemaan maailman ihaninta unelmaa uudelleen, mutta se oli kadonnut:( mutta muista viis, lisää päivityksiä<3 oot päivän pelastus ja piristys jos päivityksiä on tullu<3

 38. paivis kirjoitti:

  Olette aikamoisen urakan ottaneet, mutta sinun taidoillasi ja visioillasi siitä tulee varmaan upea ja juuri teidän näköinen koti. Ihmeellistä tuo ihmisten ilkeys ja pahansuopuus. Pohjalla taitaa piillä kateus, kun itse ei voi toteuttaa omia unelmiaan. Jokaisen pitäisi tajuta myös se, että blogiinsa kukin kirjoittaa vain palan itseään, itselleen täytyy jättää aika iso osa. Voimia ja jaksamista upeaan urakkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>