edistystä ja stressiä

Kirjastohuoneen lattiassa on kolme maalikerrosta. Keittiön lattiassa kaksi ja peräkammarin lattiassa yksi. Maali on toimivaa ja sävy täydellisen, pehmeän, vaalean harmaa (Naava). Lattiat oli suunnitelmissa hioa, mutta vanha maali tuppasikin palamaan hiontalaitteen pohjaan kiinni. Saimme onneksi hyviä neuvoja, ja päädyimme vain pesemään lattiat maalinpesulla ennen uutta maalausta. Peräkammarin lattiassa on ikäviä pikitarhoja vanhan muovimaton kiinnityksestä/pohjasta, ja ne pitää nyt saada vielä pahmennettyä ja kaavittua irti, sillä piki näyttää tulevan läpi maalista…

Aloitin tapetoinnin sunnuntai-iltana peräkammarista. Päälimmäinen, nikotiinin värjäämä ja haiseva tapettikerros oli pakko repiä alas, ettei vahingossakaan haisu pääse uuden paperitapetin läpi. Onneksi tapetti irtosi helposti… Jätin yhdelle seinälle kuitenkin  pätkän, jotta historian kerrokset jäävät näkyviin. Seinistä löytyi yhteensä neljä kerrosta tapettia, mukaanlukien haisutapetti. Uusi tapetti on Tapettitalon Wiener-Jugend vihreänä, ja kirjastoon tulee sama tapetti harmaana. Ohuiden paperitapettien kanssa pitää olla tarkkana vettymisen kanssa, sillä hiukankin liian pitkä aika saa tapettivuodan venymään märkänä ja vastaavasti kutistumaan kuivuessaan liikaa. Käytännössä en anna vuodan vettyä kuin pari minuuttia ennen seinään laittamista. Tällä viikolla saan onneksi tapetointikaverin, ja työskentely olohuoneessa ja kirjastossa tulee sujumaan paljon joutuisammin.

Keittiö on edelleen navetassa paloina, yläkerta erittäin kesken, kylppärissä vasta lattiavalu ja töröttäviä putkia. Reilu kaksi viikkoa aikaa… Puhumattakaan sähkövedoista ja vesi-viemärilinjan kaivuutöistä… Huoh.

36 thoughts on “edistystä ja stressiä

 1. Taft kirjoitti:

  Aivan ihanan näköistä ja valoisaa. Ja lattian sävy näyttää tosiaan aivan täydelliseltä. Voimia loppurutistukseen!

 2. SariK kirjoitti:

  Aika tahti teillä on, huh huh… Voimia ja työniloa sinne, ihana koti teille tulossa. Ja mikä valo!

 3. Maarit kirjoitti:

  Voi että kun tykkään, mukavaa saada elää rempassanne mukana. Kiitos kun jaksat viesteillä meille, näin oma mielikuvitus ja innostus kasvaa. Kiitos ja voimia tuleviin viikkoihin, muistakaa välillä hemmotella (en tykkää tuosta”hemmotelu” sanasta mutta parempaa en nyt keksinyt) itseänne että jaksatte :-)

 4. memmi kirjoitti:

  Tsemppiä remppaan:)

 5. Sari kirjoitti:

  Täällä eletään lähiperheen kolarin jälkimietteissä ja piristykseksi luin remontistasi ja
  huomasin että lattioiden harmaa väri on sama kuin Meillä!Jaksamista ,lopputulos var-
  masti palkitsee:)

 6. Tiina kirjoitti:

  Hei, ihana seurata teidän unelman toteutumista, pakko aina käydä katsomassa kun uusi päivitys tulee! Tsemppiä urakan loppuunsaattamiseen!

 7. Irmastiina kirjoitti:

  Lattian sävy on kaunis!
  Mahtavan paljon olette saaneet aikaiseksi. Ja sinä itse sitten tapetoit(kin)…. olet kyllä taitava…:)

 8. Una kirjoitti:

  Työtä on tiedossa mielettömästi, mutta lopputulos kyllä aikanaan palkitsee kaiken vaivan. Ihanan talon olet löytänyt. <3

  Voimia remonttiin!!!

 9. Kuitin Koivu kirjoitti:

  Ihanalta näyttää! Minulla on sellainen kokemusperäinen tieto noista kotimaisista paperitapetista tapetoidessani pinkopahvia en antanut käytännössä vettyä ollenkaan, vaan laitoin heti liisteröinnin jälkeen seinään. Silloin tuli paras lopputulos.
  Luin myös rakennusperinteenystävien Tuuma-lehdestä, että ovi-ja ikkunalistojen kohdalla voi tapetilla sulkea listan ja seinän välisen raon kääntämällä ja liimaamalla tapetin noin sentin verran listan sivureunaa vasten.

  • Villakettu kirjoitti:

   Juu, saman olen huomannut, että pinkopahvia tapetoidessa ei tarvitse/kannata antaa tapetin vettyä ollenkaan, vaan laittaa suoraan seinään. Tuo listajuttu on muuten ihan huippu! Otan käyttöön saman tien :)

 10. Minna kirjoitti:

  Tosi kaunis lattia! Aika vauhdilla te olette tehneet remonttia!! Laita sitten ennen ja jälkeen kuvia rinnakkain, kun on valmista :)

 11. Anna kirjoitti:

  Eipä ole tainnut luppopäiviä jäädä kun noin pitkällä jo olet! Kilpaa kevääntulon kanssa, luulen? Kyllä se on ihanaa kun edistyy ja sitten tulee valmiiksi. Pääset pihahommiin ja taimia laittamaan? Toisenlaista projektia se…

 12. Leena kirjoitti:

  Teettekö aivan kaiken itse vai onko apulaisia? Tapetointi on kyllä ihanan palkitsevaa: kaunista pintaa tulee nopeasti! Rohkea ehdotus: järjestä talkoot…..

  • Villakettu kirjoitti:

   Meillä on putkari, sähkäri ja yläkerran rakentaja. Muuten tehdään kaikki itse.

 13. Taina kirjoitti:

  Voi miten kaunista jälkeä! Onko teidän keittiön lattian alla kellari? :) Huomasin luukun lattiassa. Kätevää! Oikein paljon tsemppiä remppaan! Lopussa kiitos seisoo tai miten se nyt meni ;) Palkitsevaa hommaa vaikka varmasti ajoittain extra raskasta.

 14. HelmiMummo kirjoitti:

  Well done! Kyllä siitä vielä valmis ja hyvä tulee. On teillä sen verran tehokas ryhmä kasassa.

 15. Sirpa kirjoitti:

  Tosi ihanalta näyttää. Tsemppiä vaan jatkoonkin!
  Meillä oli sama ongelma tuon lattian kanssa eli lautaan jäi valtavasti siihen kuulumatonta kiinnitysainetta, joka osittain oli jopa sementtiä! Meillä kaavittiin niin paljon kuin irti käsin lähti maalikaapimella pois ja sitten uupuneina soitettiin kaveri paikalle, joka teki työkseen lattianhiontoja. Kauanhan tuo reppana ähisi lattian kimpussa, mutta siitä tuli tosi hyvä. Hinta- laatusuhde oli kohdallaan ja lattia nykyisin hiukan kallellaan – mutta sehän kuuluu tunnelmaan.
  Toivottavasti kevätaurinko antaa teille voimia loppurutistukseen :)

 16. Jonna kirjoitti:

  Mä täällä just pohdin, että pitäiskö koittaa tapetoida itse pikkukammaria. On meinaan vaiheessa yhä…

  • Villakettu kirjoitti:

   tottakai koitat! Soita multa kootut neuvot :)

   • Jonna kirjoitti:

    Tänään maalasin keittiön katon ja lattian kolmanteen kertaan. Jos sitten niitä tapetteja. Huomenna päivä menee juhliessa 7-vuotiasta Tattia, mutta perjantaina takaisin sorvin ääreen!

 17. Stiinu kirjoitti:

  Eikö sinua joskus itseäsikin ellota tämä hännystelijöiden ja jeejee-naisten määrä? Kommenttisi ovat oikeaa mielistelyn oopperaa. Sinä ja toinen wanna-be-creative-and-different-bloggari Liivia vedätte uskomatonta lipilipi-jengiä blogeihinne. Kukaan ei teitä oikeasti tunne, mutta kun annatte mieluisan mielikuvan, nämä naiset palvovat kritiikittömästi sitä. Luulisi sinua tympivän.

  • Villakettu kirjoitti:

   Niin, eikö olekin ellottavaa velloa hyvässä mielessä? Minä ja Liivia ollaan oikein erityis- ellotus- wannabe-ihanmitävaan-kuvotuksia. Ja iso osa blogini lukijoista myös. Lipilipi-tiimi. :) Ja älä ihmeessä tule lukemaan, jos et kestä. On oikein monta sellaistakin blogia, joissa voi antaa palaa, ja mieluiten tietenkin anonyyminä. Onnellisia ja oikein ällötysvapaita kevätpäiviä sinulle!

   • Stiinu kirjoitti:

    En tainnut sanoa sinua ellottavaksi tai kuvottavaksi. Vaan muutamaa vakikommentoijaa. Hyvää mieltä voi luoda muutenkin kuin teennäisellä lipilipilässytyksellä kommenttilootaan.

    • Villakettu kirjoitti:

     Ja minä unohdin, että tämän kaltaiset viestit on parasta jättää omaan arvoonsa. Muistan ensi kerralla.

     • Stiinu kirjoitti:

      Okei: Voi miten ihana MAALI! Niin upea sävy lattiassa! Kylläpä sinä jaksat ahkeroida, pikku muurahainen! Oi, olen kade liisterisi koostumuksesta! Sinä olet niiiin vautsin taitava! Kuinka oletkaan hyväntuoksuinen, ihan tänne mun tietsikalle asti tuoksuu! Aurinkoisia lässynlässynremppapäiviä! – Oikein etovan imelää, mutta ilmeisesti saat tästä jotain egoboostausta.

     • Villakettu kirjoitti:

      Stiinu-kulta: nyt riittää. En aio julkaista enempää kommenttejasi, joten voit yhtä hyvin lopettaa jo. Pura kitkeryyttäsi muualla.

  • Taft kirjoitti:

   Kun on oma elämä tylsää ja harmaata, on mukava ihastella toisten kaunista vanhaa taloa ja aikaansaannoksia ;) Eikä se ole ainakaan minulta pois, jos kommentoin sen myös tänne. Vaikka onhan se ihan kamalaa, jos vaikka tuottaisin jollekin hyvää mieltä…

   Ja jos joskus jokin asia ei ole ”minun juttuni” voin sen pitää omana tietonani ja jättää vain kommentoimatta. Eihän kaikki voi miellyttää kaikkia?! Tekeekö se minusta huonon ihmisen =D

  • Maarit kirjoitti:

   Kuulepaa Stiinu, minä saan energiaa näistä blogeista ja tuo tekemisen ”hyvä energia” välittyy näistä persoonista jotka niitä kirjoittelee.
   Nyt sinä arvostelet meitä jotka tänne kirjoittelemmme, mutta meille tämä voi myös olla terapeuttista toimintaa ja parempaahan on kehua kuin haukkua, jos en jostain pidä niin en sitä täällä huutele.
   Antaa hyvän kiertää koska maailmassamme on liikaakin niitä negajuttuja.
   Hyvää päivää vain kaikille ;-)

 18. Merja kirjoitti:

  Hei,

  Ihanan näköistä, voi että. Kiinnitin erityisesti huomioni kauniin mattapintaiseen (?) vanhaan hellaanne / huuvaanne. Kaunis! Kuinka olette mahtaneet nuo mustat pinnat käsitellä?

  Voimia ja aurinkoisia remppapäiviä!

 19. Liinaharja kirjoitti:

  Eikö Stiinun blogissa käy lukijoita kun täytyy olla noin kateellinen? :) Vinkkinä: ehkä kävisi jos kirjoittaisit positiivisempaan sävyyn…

  Pidän kovasti lattian väristä. Samaa sävyä oli käytetty eräässä talossa jota käytiin katsomassa ja se tekee huoneista valoisia. Harmaa on myös kätevä valinta jos/kun kyllästyy tapetteihin koska niin monet värit sopivat sen kanssa yhteen.

  Projektistanne kysyisin vielä sen verran, että mitä teette katon kanssa, onko siihen tulossa remonttia? Eikö se ole jo aika huonossa kunnossa? Ja ulkovuori ja ikkunoiden kunnostus? Onko se kesän projekti vai jääkö myöhempään? Tämä on kyllä niin ihana paikka, nätti talo ja hyvän kokoiset huoneet. Mielenkiintoista olisi nähdä millainen yläkerrasta tulee, laitathan kuvia siitäkin? Ennestään siellä oli muistaakseni kesähuone ja avointa vinttiä.

 20. Hanna kirjoitti:

  Voi kun tulee niin kaunis ja uniikin näköinen :) tsemppiä kovasti!!

 21. Hanna kirjoitti:

  Voi kun tulee kaunis ja uniikin näköinen :) tsemppiä teille sinne!!

 22. Homssu kirjoitti:

  Kunnioitan sitä, että jaksat remontoida ja laittaa kaiken, lopputulos kun on ihana. Minusta vaan ei olisi siihen. Onneksi minulla on oma pikkumökki, mitä voin vähän remontoida, niin saa tyydytetyksi tekemisen halun, mutta ei tarvitse ottaa stressiä. :)
  Tsemppiä!

 23. Sanna kirjoitti:

  Mielenkiinnolla seuraan remontin etenemistä. Itse olen niin nuori, etten ole vielä oman kodin hankinta vaiheessa. Kiitos siis siitä, kun jaat kaiken lukioiden kanssa (: Oon samaa mieltä kuin moni muukin lukija, täältä löytää insipiraation lähteen.

  Mua harmittaa tavattomasti sun puolesta, Anu. En tunne sua ollenkaan, mutta blogin ja tv-ohjelman perusteella vaikutat harvinaisen aidolta ihmiseltä. Miksi jotkut vaivautuvat haukkumaan sua? Kateus on yksi suomalaisten kansansairauksista, sydän-ja verisuonitautien ohella.

  Aurinkoa jokaiseen päivääsi. Onneksi olet vahva ihminen, jolla on kaunis sielu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>