Yötä päivää ja vähän päälle

Viikonloppuna on tehty paljon töitä. Muuttoon on nyt neljä päivää, molemmissa kodeissa kaaos ja tekemistä riittää. Onneksi on ystävä, joka tulee tapetointiapuun ja ratkoo samalla suurilta tuntuneita sisustus- ja remonttiongelmia. Sitten tulee vielä sisko perheineen yllätysvierailulle, tuo kahvia termarissa ja paljon pullaa. Yhdessä ihmetellään tiluksia ja suunnitellaan kesää. Ja taas jaksaa painaa.

Keittiö on nyt sähköasennuksia, ylähyllyjä ja jääkaappia vailla. Haluaisin Smegin jenkkikaapin, mutta en ole vielä varma riittääkö budjetti… Peräkammari tuli eilen listojen takaisinasennusta vaille valmiiksi, kirjasto samoin. Olohuone tapetoitiin lauantaina, ja nyt lattia on maalauksessa. Seinältä, jolta pinkopahvi oli pahasti revennyt, revittiin loputkin irti. Samalla tehtiin päätös, ettei laitetakaan uutta pinkopahvia tilalle, vaan jätetään hirsi näkyviin ja käsittelen sen kuultovalkoiseksi. Yläkerrassa tyttöjen huoneiden laudoitukset valmistuvat toivottavasti tänään, ja sitten pääsen tapetoimaan ja maalaamaan samalla, kun Poikaipanan huonetta ja meidän makuuhuonetta laitetaan…

Aurinko on saanut pihan paukahtamaan vihreäksi, ja puissa on jo pulleat silmut. Vanha sauna odottaa kunnostusta, kunhan talo saadaan asumiskuntoon.

P.S. Trimmaajan tarpeessa oleva linssilude-Korppu ilmestyy kuin tyhjästä lähes jokaiseen kuvaan… Outoa. Se ilmeisesti seuraa kannoillani hiljaa hiipien ja asettuu sopivasti poseeraamaan aina kun kuvaan…

10 thoughts on “Yötä päivää ja vähän päälle

 1. Taru kirjoitti:

  Ja huomenna laitetaan hihat heilumaan!!

 2. Irmastiina kirjoitti:

  Kaunista tulee!!!
  Ja ihana on Korppukin, vaikka karva onkin vähän kasvanut…:)
  Mukavaa, että kiireestä huolimatta, jaksat tänne päivittää näitä kuviasi, meidän ihailtavaksi.
  Voimia sinulle loppukiriin.

 3. mimon mami kirjoitti:

  paljon olette saanut aikaan……ja ihania nuo uunit. Voimia!

 4. Anna kirjoitti:

  Huhuh, työteliästä, mutta palkitsevaa!
  Mukavaa Vappua!

 5. Maarit kirjoitti:

  Hyvän fiiliksen kuvia ;-)
  Toi jenkkikaappi on ihana !!!!!
  Korpulla on varmaan mukavaa ja mielenkiintoista seurailla remonttinne touhuja ja uusia, uuden kodin hajuja ja tuoksuja.

 6. Annika kirjoitti:

  Ihailen ja ihastelen teidän tarmoanne ja jaksamistanne tulevassa uudessa kodissa! Samalla kun huokailen, että ”Voi jospa meistä olisi samaan” niin mietin ajatusta, että talossa pitäisi asua noin vuosi ennen kuin aloittaisi remontit. Miten päädyitte tällaiseen ratkaisuun? Oliko teillä selvät visiot? Mistä löytyi uskallus?

  • Villakettu kirjoitti:

   No, talo antaa vision, ja kaikki mitä tehdään, on aika lempeää, eli vanhan talon olemukseen ei kajota rankalla kädellä. Pyritään tekemään kaikki remontti vanhaa kunnioittaen. Seuraavaksi vuoden verran asutaan ja ihmetellään ja tutustutaan talon käyttäytymiseen. Tehdään vasta sen jälkeen ratkaisuja ilmalämpöpumpuista etc. (puilla aiotaan lämmittää nyt). Uskallusta löytyy takataskusta, ja jaan sieltä miehellekin välillä :)

 7. tarutikki kirjoitti:

  Niinhän sitä sanotaan, että vanhan korjaamisessa on kovempi työ kuin uuden rakentamisessa. Mutta on se myös palkitsevaa.

 8. Peikonlehti kirjoitti:

  Ihan mieletön tarmo teillä tuossa remontissa, ihailtavaa!!
  Halusin kysäistä että mistä olette ottaneet keittiönkaapit? Näyttää kivoille ja samantyylisille joista täälläkinpäin haaveillaan =)

 9. JenniH kirjoitti:

  Ah, pihasauna, siinä vasta nostalgiaa. :) Haaveilen myös Smegistä, ehkä seuraavaan kotiin sitten. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>