Auringon voimalla

Viikonloppuna ystävä lapsineen kylässä. Ja Panda. Suuri pieni koiralapsi. Ja keittiö se vaan on kodin sydän, siellä leivottiin, kokattiin, juotiin kahvia ja juteltiin. Päivä katosi ihan liian nopeasti.

Oranssiakin oranssimpi jääkaappi tuli perjantaina. Nieleskelin ensin hetken sen oranssiutta, karkasin parin tunnin ratsastuslenkille ja palattuani möbleerasin keittiön uusiksi yhden naisen voimin. Kyllä se tuohon asettuu.

Olohuoneen hirsiseinä sai vaalennuksen omalla sekoituksella: Uulan vesiohenteista seinämaalia ja vettä sekoitettuna maitomaiseksi liemeksi. Leveällä siveltimellä hirren suuntaisesti sutien pinnasta tuli kauniin himmeä ja hieman lipeällä valkaistun näköinen. Taidan laittaa vielä toisen kevyen kerroksen päälle.

20 thoughts on “Auringon voimalla

 1. Päivityksiä kirjoitti:

  Mööbleeraa vaan jääkaappi suosiolla keskemmälle: on helpompi käydä siellä ja viimeistään talvella, varmasti jo syksyllä se tuo kyökkinne ihanaa muistumaa kesän auringosta. Teillä alkaa olla niin nättiä, onnea kauniiseen kotiin!

 2. JenniH kirjoitti:

  UPEA jääkaappi! Onneksi olkoon! Älä turhaan nieleskele, tuo värihän sopii sinulle kuin nakutettu. :) Mietin myös, että onko jääkaappi tuossa ahtaasi. Käyttämällä se selviää.

  Kivan sävyinen tuo kuultovalkoinen, sinulla on kyllä silmää näille jutuille. :)

 3. Majan Molla kirjoitti:

  Pirteä jääkaappi ja tuo aurinkoa vielä pimeinä syksyn iltoinakin. Ja tuo uuni aivan ihana. Kaunista teillä on muutenkin :)

 4. Leena kirjoitti:

  Turhaan olet laittanut jääkaapin nurkkaan ”häpeämään”! Ihanan rohkea väri, äkkiä se tuosta haalistuu, kun silmä tottuu :)
  Leena

 5. Leinikki kirjoitti:

  Oih mikä jääkaappi. Minustakin kyllä sopii sinulle. Sinulla on myös ihania astioita, tuollaiset salaattiottimet kelpais mullekin =)
  Ja ihana koiravieras. Meille muuttaa vajaan kahden viikon kuluttua pieni koiranpentu!

 6. Ulliz kirjoitti:

  Hei!
  Ihastuttava oranssi jääkaappi. Toihan on just parasta. Kaiken vaaleuden keskellä hehkuu lämpöä ja kuiskuttelee – tule luo! Kyllä Sinä hyvän valitsit. Piilotetaan keskeneräisyys ja harmaus nurkkaan, valloitetaan ankeat aamut ja iltapäivät raikkaan värin hehkulla. Loistava valinta.

 7. Irmastiina kirjoitti:

  Oi, se ON ihana….siis jääkaappi…:)
  Ja tuo uuni…tykkään.

 8. Lea P. kirjoitti:

  Napakan värinen kaappi ja voiskos kokeilla niin että käännät sen sille viereiselle seinälle siinä nurkassa ja sen viereen vasemmalle puolelle tuon valkoisen kaapin ja koiran ruokakupit sen valkoisen kaapin paikalle (jos vain seinän pituus antaa tilaa kokeilla).

 9. Nimetön kirjoitti:

  Jääkaappisi on järkyttävän ihana.

 10. Jonna kirjoitti:

  Jääkaappi on mahtava! Onko tilava?

  • Villakettu kirjoitti:

   Hämmästyttävän tilava! Ja jopa pikkuinen pakastin on tilava :)

 11. Laura kirjoitti:

  On se niin makea, kuin iso kiiltävä ananaskarkki, muistatko niitä kovia, joita myytiin joskus peltipurkissa? Ihan varmasti sopii teidän ihaniin väreihin ja tuo talvella vitamiinipiristyksen pimeisiin aamuihin. Niitäkin kun taas joskus tulee – vaikka sitä on juuri nyt vaikea uskoa, kun kaikki niin kauniisti heilimöi…:)

 12. Huvilointia kirjoitti:

  Terkkuja mutaman kilsan päästä!

  Mun mielestä toi oven avautumisuunta (sama kun meillä) vaatii et se on toisessa nurkassa tai että sen on nurkkaa kohti eli ei tarvi pungeta seinän ja oven väliin!
  Mut joo raju väri!

  http://huvilointia.blogspot.com/2011/10/keittion-takaosa.html

  • Villakettu kirjoitti:

   No näin on. Mutta kaapin oli tarkoitus tulla ihan toiseen paikkaan, ja siinä se kartakaikkiaan näytti eksyneeltä. Nyt kätisyys on vähän vinksallaan, mutta tuossa paikassa kaappi on kuin kotonaan.

 13. maahiska kirjoitti:

  Yleensä kaappien kätisyyden saa vaihdettua? Mutta aivan ihana kaappi, pian alat ihmetellä mikset jo aiemmin hommannut tätä :)

 14. Eija kirjoitti:

  Huikean ja energiaa antavan näköinen jääkaappi. Syksyn ja talven pimeydessä se tulee varmasti olemaan aurinko – vaikkei lämmitäkään.

 15. Mira kirjoitti:

  Huikean ihananvärinen jääkaappi! Meillä oli edellisessä asunnossa Smeg, korkeampi malli, jossa pakastin alla. Värinä ”tylsä” harmaa, mutta itku pääsi, kun se täytyi jättää muutossa vanhaan asuntoon :( Tosiaan tuo kätisyys on hiukan väärä, mutta eiköhän siihen käytössä totu.

 16. Sindu kirjoitti:

  Oi smeg smeg smeg <3 Olen kade, ihan vain pikkuriikkisen…..

 17. aikatherine kirjoitti:

  tuo kaunis ruskeen kullan sävyinen takka uuni on samanlainen kuin meidän kesäpaikassa, huvilassa joka on Laajasalossa, se on meillä vain vuokralla kesä aikana muutaman viikon. Huvila on 1880 luvulta , niimpä tuo takan malli on siltä luvulta jollei vanhempi. Vaarini tietäisi, jos eläisi vielä, hän oli muurarimestari.

 18. Minna Malja kirjoitti:

  moikka

  siis TOSI hienon ja mahtavan näkönen tuo jääkaappi. En ooo vähään aikaan käyny sivuilla kahtomassa , mitä olet aikaseksi saanut ja huh sehän on koti jo koko lailla valmis, niin valmis kuin omakotitalo voi ikinä ollaakaan. Näähän on niiiiin ikuprojekteja että!!! hienolta näyttää teijän koti!!

  terkuin minna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>