Alkaa tuntua joululta

Ulkona myrskyää. Jätin lampaat suosilolla sisätiloihin, mutta hevoset seisovat tyytyväisinä tuiskussa syömässä aamuheiniään. Outo meininki, kun kurakeli muuttuu hetkessä talveksi. Tänään saadaan onneksi kopukoille hokit jalkaan ja nyt on vihdoin hyvä hetki pestä kaikki varusteet. Paras kirppislöytöni pitkiin aikoihin on Reiman vihreä pilkkihaalari. Sellainen vanhanmallinen, enstexiä ja tikkivuori. Voi että kun kelpaa pihalla huhkia haalariin hypänneenä joka kelillä.

Koko talo on jotenkin hämärä ja hiljainen. Tulet palavat joka uunissa ja keittiön puuhella pöhisee kuumana. Lattiat ovat silti vanhassa talossa hyytävän kylmät, eli villasukkatehtaan ylläpitäminen kuuluu päiväohjelmaan… Kesken on kyllä paljon muutakin. Herkullinen Aaltoliike-villatakki (ohje omasta päästä ja lankana ihana Pohjan akka viidessä eri värissä) on hihoja vailla, ja pitäisi saada pian valmiiksi.

Joulukin saa nyt tulla kotiin. Olohuoneen vanha tuolin jousirunko oksineen ja lintuineen on ensimmäinen jouluisa koriste, ja loputkin pitäisi käydä kaivamassa navetan ylisiltä.

 

9 thoughts on “Alkaa tuntua joululta

 1. Tina's kirjoitti:

  Kuulostaa niin ihanan harmoniselta ja rauhaisalta tuo teidän elonne siellä :) Villasukkatehdas pyörii täälläkin täyttä höyryä, välillä lämmitetään glögiä ja laitetaan konvehti suuhun sulamaan. Mukavaa viikonloppua!

 2. Irmastiina kirjoitti:

  Kaunis villatakki ja aivan ihanat värit…:)

 3. justiina kirjoitti:

  Ihanan värinen tuo keinutuoli =)

 4. Salla kirjoitti:

  Tosi herkullinen villatakki puikoilla! Odotan innolla että näen sen valmiina. Julkaisetko ohjeen jossain?

 5. anne kirjoitti:

  ihana villatakki,hyvät värit:)

 6. Sari kirjoitti:

  Meillä Tarulla on joululahjalistalla toiveena villasukat mummolta (tiedäthän taitoni…), myös meillä vilpoisat lattiat, vanha talo kun on. Ihanan idylliseltä kuulostaa, ja onhan valkoinen maisema mutavelliä mukavampaa :)

 7. Teija Mannervirta kirjoitti:

  Aika jännää, kun tosta ikkunan alta puuttuu se ”äklötys”patteri – silmä on niin tottunut näkemään patterin aina ikkunan alla, että tuntuu kuin joku puuttuisi, mutta ennen oli toista! Nykypatterit kun ovat niin rumia!!!

 8. Heidi kirjoitti:

  Niin ihanan värinen ja näköinen tuo neule!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>